Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Cercador de vins i caves

vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Cava
vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Vi blanc
vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Vi dolç
vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Vi negre
vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Vi rosat
 
 
vins catalunya Alella
vins catalunya Catalunya
vins catalunya Cava
vins catalunya Conca de Barberà
vins catalunya Empordà
vins catalunya Montsant
vins catalunya Penedès
vins catalunya Priorat
vins catalunya Sense D.O.
vins catalunya Tarragona
vins catalunya Terra Alta
 
 

CELLER DE L´ABADIA

Carrer de la Font 38
43737 - Gratallops
Tel: 977054078
http://cellerabadia.com
jeroni@cellerabadia.com

L'empresa
Som una empresa familiar situada a Gratallops, cor del Priorat I dels seus vins, proprietàris d'una finca moderna i per suposat dedicada a la elaboració de vins.

L'any 1998, Antoni Baste Garriga comença a organitzar una finca de 11 hectàreas al Priorat, degut al seu interès en fer bons vins i a la seva amistat amb diferents viticultors de la zona, avui en dia grans noms del sector. La seva primera participació a l'anyada 1989 tingué com a resultat el seu primer assaig anomenat « Clos Baste Krug »

L'any 2001 l'empenta dels seus fills Julien i Jeroni, per donar fruit a l'idea inicial del pare, possibilita l'ampliació de la plantació l'any 2003. En l'actualitat comptem amb 15 hectàreas de vinya plantades amb les varietats més típiques del Priorat.

Així va neixer l'empresa Celler de l’Abadia, al nom de la qual està inspirat en el barranc que envolta la propietat, anomenat per els avis del poble « torrent de l’Abadia »


El celler
Al mateix poble de Gratallops, el número 28 del carre de Valls, s'hi troba una gran porta antiga de fusta, que dona acces a una gran terrassa amb unes impressionants vistes de les muntanyes del Priorat, fou davant aquesta espectacular vista on amb el meu amic i actual company de bodega Fredi Torres (Saó del coster, srl) varem decidir reformar la casa que teniam sota els nostres peus i transformar-la en una bodega.

És una casa molt vella de tres plantes, aquesta disposició ens permet treballar per gravetat, minimitzant l'ús de les habituals bombes per tal de preservar el mosto i el vi d'oxidacions no desitjades.

Els murs de pedra gruixuda, perfectes per a la estabilitat de temperatura i humitat óptimes en la sala de criança, que es troba mig empotrada en la mateixa roca sobre la que està construït el poble.

La arquiitectura original fou conservada i respectada adaptant el terra pels treballs habituals d'una bodega. Hem conseguit d'aquesta manera preservar l'espirit original de la casa i bodega antigues.

La terra
Situada entre Gratallops i El Lloar, orientada nord-est-sur. Del cim del seu pujol fins el seu barranc, la nostre finca es plantada amb 35000 ceps en costers amb pendents més o menys forts, amb un desnivell total de més de 60 metres.

Comptem amb una majoria de garnatxa i carinyena, un xic menys de syrah i cabernet, i una menor part de monastrell i pedro jimenez. En la part nort més fresca s'ajunten algunes varietats, en petites quantitats, de garnatxa blanca i vionier.

El terreny està adaptat a un treball mig mecanitzat, en fileres emparrades i separades de 1.50 metres, en costers i bancals estrets. Ddisposem d'un petit tractor d'orugues tipus italià pels moviments de terra, la resta de treball es realitzan manualment.


  Ves a...

Costers del Segre

vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat

  Notícies d'enoturisme

Fira de les Cooperatives agricoles del Priorat

 
Situació
 
Comparteix-ho a:
 
vinum.cat  Wine in Moderation