Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Cercador de vins i caves

vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Cava
vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Vi blanc
vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Vi dolç
vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Vi negre
vi negre, vi blanc, vi rosat, cava Vi rosat
 
 
vins catalunya Alella
vins catalunya Catalunya
vins catalunya Cava
vins catalunya Conca de Barberà
vins catalunya Empordà
vins catalunya Montsant
vins catalunya Penedès
vins catalunya Priorat
vins catalunya Sense D.O.
vins catalunya Tarragona
vins catalunya Terra Alta
 
 

CLOS MONTBLANC

Ctra. Montblanc-Barberà T-242 s/n
43422 - Barberà de la Conca
Tel: 977887030
http://closmontblanc.com
pedidos@closmontblanc.com

vinum.cat vinum.cat vinum.cat vinum.cat vinum.cat vinum.cat vinum.cat

vinum.cat vinum.cat vinum.cat vinum.cat vinum.cat vinum.cat vinum.cat
Enclavament especial
Els nostres cellers estan situats a Barberà de la Conca, molt a prop de dos llocs emblemàtics en la història de Catalunya: la ciutat fortificada de Montblanc i el monestir de Poblet. Es tracta d'una terra plagada d'història i de tradicions. Allí es van instal·lar els monjos cistercencs, ja fa gairebé mil anys, amb el propòsit de buscar el camí cap a la perfecció. Aquest esperit està present a l'ànima dels nostres habitants i es reflecteix en la manera de treballar de la seva gent.

Geològicament és també un enclavament molt especial. És una terra rica i equilibrada, calcària, carregada de matissos particulars, que ofereix unes qualitats òptimes per a la viticultura.

Aquest és el principal punt de partida de Cellers Concavins, l'orgull de la terra a la qual pertany i un sistema de treball que recull una tradició milenària a la vegada que aplica els últims coneixements en el camp de l'enologia. Tot això s'utilitza per aconseguir uns vins irrepetibles, carregats de sensibilitat, bon gust i experiència.
Clima
El clima de la zona és únic. L'interior de Barberà de la Conca, on estan situades les nostres vinyes, es beneficia per una part de la suau brisa que li arriba de la Mediterrània. Per una altra part, com que està envoltada de muntanyes i l'atravessa el riu Francolí, durant l'hivern rep una certa severitat continental.

Aquesta situació particular produeix hiverns freds, estius calorosos, dràstiques variacions tèrmiques entre el dia i la nit i precipitacions equilibrades, a més d'un sol constant. Tot això, en conjunció, provoca una maduració lenta del cep, amb cicles més llargs que afavoreixen la producció d'un raïm autòcton ple de força i de matissos.

Enòlogia i procesos
El nostre enòleg, Josep Vadri, s'ha format en els més diversos escenaris: França, Austràlia i Xile. Allí ha conegut els secrets més variats de la tradició a la vegada que les últimes tendències de l'avantguarda internacional.

La seva obsessió és aconseguir el més subtil equilibri entre ambdues tendències, unir tradició i innovació de manera que el beneficiari final sigui el consumidor, el qual gaudeix d'un vi ben eleborat i exquisit al paladar.

S'ha envoltat d'un equip extraordinari, que prové de la zona, que coneix la terra a fons i que treballa amb cura i delicadesa en l'atenció de les vinyes.

Tot això, per donar als nostres vins el millor tracte: la quietud i el repòs que necessiten per al seu millor desenvolupament. Perquè tinguin aquesta tonalitat característica que es transmet a través de la seva aroma i de la seva personalitat.

Als cellers de Clos Montblanc hem estudiat fins al mínim detall per desenvolupar un cultiu encarat a aconseguir un rendiment òptim del raïm, alternant planes amb turons i llocs obacs amb llocs assolellats, combinant altitud i orientació i apostant pels raïms de varietats tant autòctones com forànies fins aconseguir l'equilibri desitjat.

El cultiu es porta a terme amb els més moderns sistemes, com l'espatllera i el (tub/vas/got), i amb un control exhaustiu tant durant el procés de creixement com en el de selecció durant la verema, que es fa a mà.

El nostre celler, dotat amb la més alta tecnologia, té capacitat per a 3 milions de litres de vi i disposa de 34 tancs de fermentació -amb capacitat des de 30.000 fins a 750.000 litres-, d'una premsa pneumàtica que transforma el raïm en most i de dos preses horitzontals. Compta amb més d'un miler de barriques, que provénen dels millors boscos de roures francesos i americans.


¿com arribar?
Des de Tarragona
Des de Tarragona hi ha dues alternatives. Es pot agafar la carretera C-37, en direcció nord cap a Montblanc. Quan arribem a Montblanc s’ha d’agafar la carretera que va en direcció a Andorra (ens allunyem de Montblanc), i a uns dos quilòmetres trobarem el desviament cap a Igualada I Sarral. Una vegada a aquesta carretera trigarem poc més de tres minuts en trobar la carretera a Barberà de la conca, i al cap d’uns pocs metres, la bodega. En total, uns 44 Km.

L’altra alternativa és l’autopista. Haurem de prendre l’AP-7 en direcció a Barcelona, i a l’alçada del Vendrell s’ha de prendre l’AP-2 en direcció a Lleida i Saragossa. S’ha d’agafar la sortida 22 a Montblanc i seguir en direcció a Andorra. A partir d’aquí seguirem les mateixes indicacions que venint per la carretera C-37.

Des de Barcelona
Per l’autopista A-2. Sortida 10, per la TP-2311 en direcció a Andorra (ens allunyem de Montblanc), i a uns dos quilòmetres trobarem el desviament a Igualada i Sarral. Una vegada a aquesta carretera trigarem poc més de tres minuts en trobar la carretera a Barberà de la Conca, i al cap d’uns pocs metres, la Bodega. En total, uns 105 Km.


  Ves a...

Empordà

vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat

  Notícies d'enoturisme

Fira de les Cooperatives agricoles del Priorat

 
Situació
 
Comparteix-ho a:
 
vinum.cat  Wine in Moderation