Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Actualitat
Cellers
Enoturisme
Consells reguladors
 
 

Es pot ja mesurar la puresa d'un oli d'oliva

dilluns, 8 de març de 2010
Es pot ja mesurar la puresa d'un oli d'oliva
Com detectar la puresa d'un oli d'oliva, ja no només és una qüestió retòrica o de bon gust a efectes gastronòmics. A nivell de mercats internacionals, s'exigeixen controls objectius i científics que asseveren inequívocament els estàndards de qualitat. Avui ja es una realitat.
Garantir la traçabilitat d'una producció d'oli d'oliva, significa directament evitar fraus i en això no només el prestigi d'una marca o denominació en qüestió, sinó el de tot un país. En aquest context, en aquests dies circula una notícia que ens sembla d'importància clau.

"Amb una anàlisi d'ADN de l'oli d'oliva verge s'aconseguirien evitar supòsits fraus com el que denunciava COAG fa unes setmanes. Recordem que la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders denunciava que Alcampo etiquetava oli d'oliva refinat com oli d'oliva verge extra, una cosa que per descomptat Alcampo desmentia indicant que es tractava d'un error en l'etiquetatge. No obstant això, no és el primer cas en què es denuncia la barreja d'oli d'oliva llampant amb oli d'oliva verge extra per comercialitzar-lo com a oli de categoria superior".


Investigadors de la Universitat de Còrdova i de l'Institut d'Agricultura Sostenible del CSIC, han descobert que aplicant tècniques genètiques és possible verificar els detalls més significatius que posen al descobert composició i procedència d'un oli d'oliva. Entre altres possibilitats, s'assevera que es podrà determinar a partir d'una mostra, de quina varietat (s) d'oliva està fet un oli i de quina regió procedeix.

Per tal que quedi ben clar als lectors, estem parlant de la possibilitat de realitzar anàlisis d'ADN, de tal manera que igual que en espècies animals aquest reveli la identitat d'un oli d'oliva.

El treball és extens ja que han de perfeccionar-se entre altres aspectes, la modalitat d'extracció i conservació de les mostres, però sens dubte és un èxit que tindrà alt impacte a nivell de les exportacions d'oli d'oliva espanyol.

ASJ Prescriptor Vinoleum&Gastronòmic
Comparteix-ho a:


  Tasta el vi o cava...

Guilera Musivari


vinum.cat

  Visita el celler...

CAN RÀFOLS DELS CAUS


Avinyonet del Penedès
vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat 
vinum.cat  Wine in Moderation