Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Actualitat
Cellers
Enoturisme
Consells reguladors
 
 

Nou logotip europeu de producció ecològica als vins

dimecres, 1 d’agost de 2012
Nou logotip europeu de producció ecològica als vins

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCAPE) informa que a partir del proper 1 d’agost ja no es podrà utilitzar l’antic logotip europeu de producció ecològica de vins, segons el que disposa el Reglament UE 203/2012, que regula les pràctiques i els processos d'elaboració del vi i derivats. A partir d’aquesta data entra en vigor el nou logotip de la Unió Europea, la “eurofulla”. 


El canvi no ha plantejat cap dificultat en el mercat atès que es tracta d'un logotip protegit i ha estat ben rebut per les empreses del sector. A més, segons Amaya Prat, directora tècnica del CCAPE, "ara els consumidors tenen més clar que a Europa es juga amb les mateixes regles de joc i tot plegat els genera més confiança a l'hora de comprar aliments ecològics."

 

Segons el baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics de l’any 2010, un 74,6% dels catalans reconeixen els aliments ecològics per les indicacions o segells presents a l’etiqueta. Destaca també l’alt grau de credibilitat en la certificació ecològica, ja que gairebé un 84,2% dels enquestats afirma que confien que el producte certificat com a ecològic realment ho és.


Fotografia: www.gencat.cat

Comparteix-ho a:


  Tasta el vi o cava...

1+1=3 vi blanc 2014 - Ecològic DO PENEDÈS


vinum.cat

  Visita el celler...

BODEGA MIQUEL JANÉ


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat 
vinum.cat  Wine in Moderation