Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Actualitat
Cellers
Enoturisme
Consells reguladors
 
 

"100 anys fen vi"

divendres, 3 de febrer de 2012
"100 anys fen vi"

L’emissora Ràdio Falset  http://www.radiofalset.fm/   posa en marxa el proper dissabte, 4 de febrer, un programa setmanal de ràdio en directe per commemorar i difondre el centenari de la Cooperativa Falset Marçà  www.etim.cat , que se celebra aquest 2012. El magazín porta per nom “100 anys fent vi” I té per objectiu ser un altaveu de l’actualitat de la cooperativa, un punt de trobada de professionals i amics del celler i un espai per difondre la cultura del vi.


El programa el conduirà Ezequiel Soldevila i comptarà amb la participació deprofessionals, socis i amics dela Cooperativa FalsetMarçà, des del seu president, Josep Maria Cots, al responsable de l’Arxiu Comarcal del Priorat, Jaume Teixidó, o la filla d’un dels socis de Marçà, Iona Colom.

“100 anys fent vi” s’emetrà cada dissabte en directe a Ràdio Falset (107.6 FM) a partir de les les 14h, després de “L’hora del vermut”, i tindrà una durada de 30 minuts. També es podrá seguir a través del web de l’emissora, i es repetirà els diumenges i els dilluns a les 21h.

El magazín consta de 7 seccions, però la més novedosa és la que duu per nom “Darrere d’un vi”. Cada setmana, l’enòleg d’un celler o cooperativa del Priorat dirigirà un tast de vi a través de les ones. Una proposta innovadora que convidarà els oients i amants del vi a fer el tast i fer arribar els dubtes i comentaris a través de les xarxes socials, tant de la Cooperativa com de Ràdio Falset. Encetarà el cicle, el 4 de febrer, l’enòleg de la Cooperativa Falset Marçà, Jordi Alonso, amb l’Ètim Old Vines Grenache 2007. El seguiran, les setmanes següents, els enòlegs dela Cooperativadela Serrad’Almos, Xavi Sedó, els Amics del Gove, el Celler d’el Masroig, el Celler de Capçanes ila Vinícoladel Priorat, entre altres.

L’estructura del programa és la següent:

El sumari

  1. La cooperativa al dia amb Iona Colom. Un repàs de l’actualitat.
  2. Anem al tros amb Josep Maria Cots i Joan Queralt. Informacions de la vinya amb ajuda del DAR, DOQ Priorat i DO Montsant.
  3. Darrere d’un vi. Tast de vins de la comarca a través de les ones.
  4. Anècdotes d’un centenari amb Jaume Teixidó. Històries viscudes al llarg dels 100anys, algunes recollides en el llibre que s’està preparant.
  5. Etimenviu. Què es diu i què passa a les xarxes socials.
  6. Les rondes del vi. Una proposta creativa i musical que busca la complicitat dels oients per escriure rondalles.
  7. I esperonem el programa. Una pregunta final sobre els continguts del programa,adreçada als oients, que podran respondre per correu. El guanyador s’endurà una ampolla de vi.

“100 anys fent vi” vol ser un espai radiofònic participatiu i per això s’obrirà una adreça de correu electrònic per recollir suggeriments i comentaris dels oients:

100anysfentvi@radiofalset.fm. També s’informarà del programa al web de Ràdio Falset i a les xarxes socials dela Cooperativa, tant a Facebook com a Twitter. Els oients podran piular a Twitter amb l’etiqueta #etimenviu i #100anys sobre el contingut del programa. Les seves opinions també es compartiran i donaran a conèixer setmanalment a l’espai radiofònic.

El programa s’emetra entre els mesos de febrer i desembre, quan s’arribarà al punt àlgid del centenari, que és el 12-12-2012.

ASJ Prescriptor TarracoVinOleum

Comparteix-ho a:


  Tasta el vi o cava...

CYGNUS 1+1=3 CAVA BRUT - ECOLÒGIC


vinum.cat

  Visita el celler...

CAN RÀFOLS DELS CAUS


Avinyonet del Penedès
vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat 
vinum.cat  Wine in Moderation