Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Actualitat
Cellers
Enoturisme
Consells reguladors
 
 

Alella Vinícola investiga la Pansa Blanca

dimecres, 20 de febrer de 2013
Alella Vinícola investiga la Pansa Blanca

El celler Alella Vinícola investigarà la varietat per excel·lència de la Denominació d’Origen Alella, la Pansa Blanca, gràcies a un acord amb la Universitat de Barcelona.


El Doctor Xavier Saurina, del Departament de Química Analítica de la Universitat de Barcelona, col·laborarà amb Alella Vinícola en la investigació d’aquesta varietat, anomenada Pansa Blanca a Alella però més coneguda com a Xarel·lo a la major part de Catalunya. És una de les varietats principals per a l’elaboració de vi blanc i de cava i està present a gairebé tota Catalunya i a Mallorca.

 

L’objectiu d’aquest projecte és caracteritzar aromàticament aquesta varietat en funció de les diferents elaboracions que se’n realitzen al celler, a partir de mètodes analítics i amb un panell de tastadors que intentaran determinar les correlacions que hi poden existir. Amb el temps, l’estudi avaluarà també com hi influeix la meteorologia anual i quina relació hi pot haver amb els diferents tipus de sòls de les vinyes d’Alella Vinícola.

 

Segons Xavier Garcia, Director Tècnic d’Alella Vinícola, al celler tenen la prioritat de “conèixer al màxim la base varietal dels nostres vins a partir de dades científiques objectives i fiables; això només ho podem aconseguir amb projectes d’investigació i col·laboració com aquest. Amb la informació obtinguda, podrem veure on i com anar més enllà amb les tècniques de vinificació respecte de la Pansa Blanca i, possiblement, innovar amb nous productes”. 

Comparteix-ho a:


  Tasta el vi o cava...

1+1=3 CAVA BRUT ROSÉ SELECCIÓ


vinum.cat

  Visita el celler...

BODEGA MIQUEL JANÉ


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat 
vinum.cat  Wine in Moderation