Des de fa una dècada, el celler Loxarel aposta per l'agricultura ecològica, un sistema respectuós amb el medi ambient i amb el propi vi, ja que els tractaments i processos en l'elaboració són mínimament agressius, aconseguint vins i caves d'una qualitat excel•lent.
Amb un clar objectiu innovador i, alhora, promotor de l'agricultura ecològica i sostenible, Loxarel treballa les seves finques emprant l'agricultura biodinàmica, un mètode d'agricultura ecològica que tracta les granges com a organismes complexos i se sustenta en l'equilibri entre plantes i animals. Es tracta d'un mètode en què no està permès l'ús d'herbicides i pesticides a les vinyes. L'agricultura ecològica no només produeix productes sans i naturals, sinó que manté la biodiversitat de l'entorn.
El 2011 el consum de vi ecològic es va incrementar entre el 5 i el 15 % a Europa. A nivell mundial, Espanya és el país amb una major producció de vi ecològic, sent la denominació d'origen Catalunya, amb 110 elaboradors, la més productiva de l'estat. El preu del vi ecològic s'incrementa tan sols en un 10% respecte al no-ecològic.
Fotografia: http://www.facebook.com/loxarel?fref=ts
|