Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   



Joan Ramón Escoda
Enric Vila Corona
Èric Enguita Albet
Joan Àngel Lliberia Esteve
 
 

Enric Vila Corona

vinum.cat

Celler Vila Corona

 

Nascut a Tremp, s’inicia en el món del vi al costat del seu pare, l’enòleg Francesc Vila, en el celler de la família.

 

Llicenciat en enologia per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, és propietari de Cellers Vila Corona a Vilamitjana (Pallars Jussà).

Ens podria relatar la història del celler i de la família?
Nosaltres venim d’una nissaga del món del vi, que data com a propietaris del mateixos terrenys on tenim el celler del 1749, i sempre ens hem dedicat a la viticultura i al vi. Aquest celler, l’actual, data del 1993 i la vinya va ser plantada fa 25 anys, posteriorment als estudis d’enologia i uns anys de pràctiques. 

 

Com definiria vostè l’essència d’un bon vi?
Un vi ha de representar la terra on ha nascut i el vi surt de la fermentació del most del raïm, o sigui, el vi ha de tenir un lligam amb el terreny, tant en el aspecte climatològic com edafològic. Els nostres vins són aromàtics i amb estructura. Frescos els joves, i els envellits tous en boca.

 

Quina és la seva percepció de l’actual oferta de vins catalans?
Molt bona i bastant ampla. Tenim diferents climes i terrenys, moltes varietats i, per sort, la mà de l’enòleg fa que surti en general una molt bona qualitat.

 


Com veu la introducció dels nous mercats, com Xina, en el món del vi?
Els nous mercats sempre obliguen a innovar al antic productor, però no es pot reproduir la climatologia per a tothom. La Xina pot arribar a comprar tot el vi que produïm en volum però, per sort, no el pot reproduir en qualitat.

 

Quin és el paper que juga l’enoturisme en el món del vi?
L’enoturisme fa que la divulgació de la cultura del món del vi sigui més de contacte i no solsament un munt d’anuncis. El parlar cara a cara, el mantenir un contacte físic és una eina molt important, a més d’agradable.

Comparteix-ho a:


  Tasta el vi o cava...

1+1=3 CAVA BRUT NATURE FERMENTAT EN BARRICA


vinum.cat

  Visita el celler...

BODEGA MIQUEL JANÉ


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Notícies d'enoturisme

Fira de les Cooperatives agricoles del Priorat

 



 
vinum.cat  Wine in Moderation