Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   



Alella
Catalunya
Cava
Conca de Barberà
Costers del Segre
Empordà
Montsant
Penedès
Pla de Bages
Priorat
Tarragona
Terra Alta
 
 

Penedès



La Denominació d'Origen

El Consell Regulador d'aquesta DO es va fundar l'any 1960 i va suposar la creació de la Denominació d'Origen Penedès, que va néixer amb la voluntat de ser el reconeixement a un tipus de producte molt concret, i a més, oferir al consumidor certa garantia d'una determinada qualitat zonal. Actualment, el Consell Regulador té inscrits als seus registres 5.700 viticultors, 270 cellers i 148 empreses dedicades a la criança i l'exportació. La seva producció anual és d'entre 1,5 i 2 milions d'hectolitres de vi.

Aquesta D.O assegura unes varietats concretes de raïm ja que el vi de Denominació no pot ser elaborat amb qualsevol varietat per a produir un determinat tipus. Entre les quals trobem en els blancs: Xarel·lo, Macabeu, Parellada que són tradicionals i incorportats: Chardonnay, Riesling, Gewüstraminer, Chenin Blanc i Moscatell d'Alexandria. En els negres: Garnatxa, Carinyena, Pinot Noir que són tradicionals, i els incorporats: Merlot, Ull de llebre, Monestrell, Cabernet Sauvignon, Syrah.

 

Raïm negreEls Vins

 

La major part dels vins del Penedès són joves, aromàtics, fins i frescos. També hi ha vins amb criança, tant blancs com negres. Cal destacar els vins d'agulla, de curta fermentació que destaquen per la seva lleugeresa.

 

La Denominació d'Origen Penedès elabora lleugers vins blancs, frescos, afruitats i aromàtics, de graduació moderada. Els negres són suaus i vellutats, complexos i elegants i de caràcter apreciable.

 
Vinyes Penedès

 

Situació geogràfica

El Penedès dóna el seu nom a 27.000 ha. de vinya que creixen entre Barcelona i Tarragona. El clima, d'influència mediterrània, és molt variat i confereix al Penedès unes condicions privilegiades que li permeten produir una amplia gamma de vins.

 

 

 

 

Celler Penedès

 

Criança

La criança tindrà una durada mínima de sis mesos en blancs, rosats i d'agulla, i de quinze mesos en els negres, que estaran en una primera fase en envàs de roure i posteriorment, en ampolla.

 

 

 

 

 

Qualificació de les anyades

Molt bones: 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009
Bones: 1995 | 2002 | 2004


Pàgina web:  www.dopenedes.cat

Enoturisme: www.enoturismepenedes.cat 



Comparteix-ho a:


  Visita el celler...

BODEGA MIQUEL JANÉ


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat

  Notícies de consells reguladors

Més enllà del vi: DO Conca de Barberà

 



 
vinum.cat  Wine in Moderation