Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   



Ull de llebre
Xarel•lo
Sumoll
Trepat
Samsó
Picapoll
Parellada
Monastrell
Moscatell
Macabeu
Garnatxa blanca
Garnatxa negra
Malvasia
 
 

Garnatxa blanca

La Garnatxa blanca és una varietat de raïm espanyola de cep blanca.

 

Té gotims mitjans i compactes. Les baies són també de mida mitjana, forma rodona i d’un color groc-verdós.

 

Fa raïms molt carregats de suc i es verema tardanament. Llur origen no és clar, però es creu que és una mutació de la varietat negra.


Tradicionalment s’ha emprat sola o barrejada amb Macabeu, Parellada, Moscatell o Pero Ximenes per fer Mistela.


Els seus vins, de gran cos i alcohol considerable, tenen un color groc palla. D’ells es desprenen aromes florals, afruitats i suaus, sent el seu aroma primari el préssec. Són uns vins sedosos molt agradables al paladar.


La Garnatxa blanca es troba estesa per tot Espanya i és varietat autòctona per excel•lència de la D.O. Terra Alta, d’on prové un terç de la producció mundial d’aquesta varietat.

Comparteix-ho a:
Garnatxa blanca


  Tasta el vi o cava...

1+1=3 CAVA BRUT NATURE FERMENTAT EN BARRICA


vinum.cat

  Visita el celler...

BODEGA MIQUEL JANÉ


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Notícies de cellers

Altavins rep un nou reconeixement

 



 
vinum.cat  Wine in Moderation