Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   



Ull de llebre
Xarel•lo
Sumoll
Trepat
Samsó
Picapoll
Parellada
Monastrell
Moscatell
Macabeu
Garnatxa blanca
Garnatxa negra
Malvasia
 
 

Malvasia

La Malvasia és una varietat de cep blanca, encara que també n'existeix una subvarietat negra.

 

El seu raïm és menut i poc compacte, i el gra, gros, tendre i ovoide, molt dolç i aromàtic.

 

És una varietat amb bona acidesa i rica en sucres, dues característiques difícils d’aconseguir en un mateix raïm.


Es pensa que la Malvasia és originaria de Grècia, encara que també situen el seu punt d’origen a Àsia Menor. És una de les varietats de raïm blanc més antigues i s’ha cultivat gairebé a totes les illes de la Mediterrània des de temps remots. Degut a la seva antiguitat i extensió, han sorgit subvarietats que, per altra banda, s’han anat reduint i substituint per altres, ja que es tracta d’una varietat no gaire vigorosa amb poca resistència a les malalties.


La Malvasia és una de les varietats principals de la DO Penedès, la DO Tarragona i es considerada varietat principal a Barcelona. La "malvasia de Sitges" es el vi dolç típic que es pren després de les celebracions i de les xatonades.


El vi elaborat amb la Malvasia s’anomena també malvasia o vi de malvasia. És un vi licorós blanc, dolç, olorós, d’alta graduació. Es produeixen amb aquesta varietat vins de taula i de postres, també vi generós.


Una anècdota: A l’Edat Mitja se li suposaven propietats medicinals i tòniques. La seva fama arribà, fins i tot, a “Tirant lo Blanc”, on apareix citat.

Comparteix-ho a:
Malvasia


  Tasta el vi o cava...

Guilera AGOSARAT


vinum.cat

  Visita el celler...

CAN RÀFOLS DELS CAUS


Avinyonet del Penedès
vinum.cat

  Notícies de cellers

Altavins rep un nou reconeixement

 



 
vinum.cat  Wine in Moderation