Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Ull de llebre
Xarel•lo
Sumoll
Trepat
Samsó
Picapoll
Parellada
Monastrell
Moscatell
Macabeu
Garnatxa blanca
Garnatxa negra
Malvasia
 
 

Parellada

La Parellada és una varietat de raïm blanca molt productiva i de bona qualitat. El gotim és gran i compacte. El gra, mitjà, de color daurat verdós i de pell dura. De cicle llarg, brotació primerenca i maduració tardana, resisteix bé els canvis climatològics, però és sensible a les malures i la sequera. 


És una varietat tradicional que es conrea principalment al Penedès, Conca de Barberà i Camp de Tarragona. Històricament també havia estat conreada a l'Aragó, Pollença, Oriola i València.


S’empra sobretot per a l’elaboració del cava, juntament amb el Macabeu i el Xarel•lo, aportant finesa, frescor i distinció, així com una sensació d’aroma floral subtil i delicada. El vi de Parellada és suau, lleuger, de baixa graduació, poc àcid i d’un color pàl•lid. Quan es conrea en microclimes frescos de muntanya, produeix blancs aromàtics secs, molt lleugers i d'aromes fruitals delicades. La Parellada aporta un punt d’aristocràcia i elegància. Resisteix poc el pas del temps i s'ha de consumir jove.

 

És la varietat principal de la DO Cava, i pels vins blancs de la DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers del Segre, DO Penedès i DO Tarragona.

Comparteix-ho a:
Parellada


  Tasta el vi o cava...

1+1=3 CAVA BRUT NATURE ROSAT PINOT NOIR


vinum.cat

  Visita el celler...

BODEGA MIQUEL JANÉ


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Notícies de cellers

Altavins rep un nou reconeixement

  
vinum.cat  Wine in Moderation