Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   



Ull de llebre
Xarel•lo
Sumoll
Trepat
Samsó
Picapoll
Parellada
Monastrell
Moscatell
Macabeu
Garnatxa blanca
Garnatxa negra
Malvasia
 
 

Ull de llebre

El nom de l’Ull de llebre prové de la forma arrodonida del gra de raïm. En castellà s’anomena Tempranillo, degut a la seva maduració primerenca. Es tracta d’una varietat de raïm negra de pell gruixuda, gotim allargat i compacte, i gra mitjà de color negre blavós. 


L’Ull de llebre és una varietat molt delicada i necessita climes frescos. Resistent a les gelades de primavera, les plagues i les malures, és, en canvi, sensible a la sequera i el vent.

 

El vi d’Ull de llebre és equilibrat, amb cos, d’intens color i lleugerament àcid. Té un bon envelliment en fusta. S’empra en cupatges, sent habitual amb Garnatxa, Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah. Se n’obtenen vins rosats i negres joves. També poden elaborar-se grans vins de criança. L'aroma primària recorda els fruits del bosc, però troben també pruna, espècies, vainilla, pa torrat. Llur color és robí intens.


És una varietat originària de La Rioja que es conrea a les DO Costers del Segre, DO Conca de Barberà i DO Penedès, on hi té una gran tradició.

Comparteix-ho a:
Ull de llebre


  Tasta el vi o cava...

1+1=3 DAHLIA 2013 - DO PENEDÈS


vinum.cat

  Visita el celler...

U MES U FAN TRES S. L.


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Notícies de cellers

Altavins rep un nou reconeixement

 



 
vinum.cat  Wine in Moderation