L’Institut del Cava i PimeCava han presentat les dades econòmiques del sector en una jornada de treball realitzada a la seu del Consell Regulador del Cava.
L’acte va comptar amb la presència d’una cinquantena de cellers elaboradors de cava i el Bufet d’advocats ESCURA, assessors de l’Institut del Cava i de PimeCava, hi va presentar un estudi econòmic en què s’analitzen els principals ratis del sector.
Les dades confirmen que, tot i que el sector evidentment està patint la crisi econòmica, la ralentització no és tan forta com en altres sectors. Les vendes a l’exterior han compensat la disminució del mercat nacional i de cada 3 ampolles de cava que es produeixen, 2 es destinen a l’exportació. Aquesta capacitat exportadora, però, es concentra en uns quants cellers, i els més petits són els que estan patint més la crisi, ja que tenen molta més dificultat per accedir a altres mercats.
D’altra banda, l’estudi considera que moltes empreses hauran de buscar noves fonts d’ingressos i apostar pels mercats de qualitat, diferenciant-se de la producció de baix cost. Així mateix, les petites i mitjanes empreses han d’apostar fortament per millorar la seva gestió i reinventar el seu model de negoci.
Pere Bonet, President del Consell Regulador del Cava, va obrir la sessió demanant unitat en el conjunt del sector del cava per tal d’aconseguir una millor imatge i prestigi. Jaume Gramona, President de l’Institut del Cava, va manifestar en aquesta línia el compromís de compartir la màxima informació entre les dues patronals i el Consell Regulador.
|