Ens podria relatar la història del celler i de la família? Nosaltres venim d’una nissaga del món del vi, que data com a propietaris del mateixos terrenys on tenim el celler del 1749, i sempre ens hem dedicat a la viticultura i al vi. Aquest celler, l’actual, data del 1993 i la vinya va ser plantada fa 25 anys, posteriorment als estudis d’enologia i uns anys de pràctiques.
Com definiria vostè l’essència d’un bon vi? Un vi ha de representar la terra on ha nascut i el vi surt de la fermentació del most del raïm, o sigui, el vi ha de tenir un lligam amb el terreny, tant en el aspecte climatològic com edafològic. Els nostres vins són aromàtics i amb estructura. Frescos els joves, i els envellits tous en boca.
Quina és la seva percepció de l’actual oferta de vins catalans? Molt bona i bastant ampla. Tenim diferents climes i terrenys, moltes varietats i, per sort, la mà de l’enòleg fa que surti en general una molt bona qualitat.
Com veu la introducció dels nous mercats, com Xina, en el món del vi? Els nous mercats sempre obliguen a innovar al antic productor, però no es pot reproduir la climatologia per a tothom. La Xina pot arribar a comprar tot el vi que produïm en volum però, per sort, no el pot reproduir en qualitat.
Quin és el paper que juga l’enoturisme en el món del vi? L’enoturisme fa que la divulgació de la cultura del món del vi sigui més de contacte i no solsament un munt d’anuncis. El parlar cara a cara, el mantenir un contacte físic és una eina molt important, a més d’agradable.
|