Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Joan Ramón Escoda
Enric Vila Corona
Èric Enguita Albet
Joan Àngel Lliberia Esteve
 
 

Èric Enguita Albet

vinum.cat

Celler Artcava

 

Nascut a Vilafranca del Penedès, capital del vi, és diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Gal•les.


Enòleg i fundador del Celler Artcava, es defineix com “un boig del vi” i creu fermament que “nou món empresarial és possible.”

Com i quan va començar en el món del vi?

Era l’any 2002 quan vaig fundar el meu propi celler Artcava amb un projecte diferent, un celler nascut i focalitzat en el turisme del vi. A partir d’aquí, he estat relacionat amb les patronals, vaig ser gerent d’INNOVI (Clúster Català d’Innovació del sector del vi). Actualment estic entre dos aigües: el vi i el turisme.


Ens podria explicar alguna anècdota?

L’any 2003, en els inicis del meu celler, varem sortir a la premsa comarcal, ja que era un projecte diferent. Els titulars deien: “Neix Artcava, el primer celler on podràs fer el teu propi cava”. El sector més classicista del cava ens va denunciar i amenaçar, advertint-nos que qui érem nosaltres per explicar els secrets del cava a la gent. Ens van augurar pocs anys de vida, i aquí estem el 2012, amb un projecte encara únic, reconegut a la comarca i referent del turisme del vi.


Com entén vostè el món del vi?

Per una banda, és molt complex, classicista en molts sentits, amb falta de formació empresarial, i poca visió estratègica i de comunitat. Encara es fan vins com vol l’enòleg, i no com vol el mercat, no s’escolten les necessitats del consumidor. No obstant, no som un sector viciat, ni apalancat, ni especulador, el que ens ha ajudat a mantenir un sector que no ha patit en excés la conjuntura actual. Tampoc no entenc el món del vi sense el turisme. L’enoturisme ja forma part del món del vi, i n’és una oportunitat boníssima, sostenible, social, que et permet fidelitzar clients, captar-ne de nous, donar-te a conèixer, en fi, apropar el vi al consumidor.


Segons el seu parer, quins nous mercats cal explorar?

Cal explorar i explotar primer que tot el mercat interior, on encara ens queda molta feina. Desprès hi ha mercats com els del Pròxim Orient, Àfrica Central i Sud i, sobre tot, el mercat nord-americà. Però de res serveix explorar nous mercats, si no sabem posicionar els nostres vins i caves.

 

Comparteix-ho a:


  Tasta el vi o cava...

CYGNUS 1+1=3 CAVA BRUT NATURE - ECOLÒGIC


vinum.cat

  Visita el celler...

U MES U FAN TRES S. L.


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Notícies d'enoturisme

Fira de les Cooperatives agricoles del Priorat

  
vinum.cat  Wine in Moderation