Com definiria vostè un vi d’autor?
Posar nom a les coses per simplificar té riscs. Tot vi té un autor que el pensa i el fa, però això no és garantia de res. Per a mi el concepte és elaborar vins autèntics que responguin a un paisatge, a un territori singular, és a dir, irrepetibles a qualsevol altre lloc.
Fer bons vins avui és relativament fàcil; fer vins autèntics, molt difícil. Cal tenir els criteris clars, una vinya única, uns terrers singulars i saber interpretar cada anyada en el moment de la vinificació.
Com veu el món del vi front l’actual crisi econòmica?
El món és molt gran i cal no tenir por de sortir a vendre per tots els mercats. A nivell mundial hi ha cada vegada més un interès creixent en vins autèntics.
Pel que fa a les vendes, quina és la repercussió en rebre un premi?
Cada cop la repercussió és menor des d’un punt de vista de les vendes a curt termini. Ara bé, el fet d’anar obtenint bons resultats any rere any, et dóna un reconeixement a nivell de marca i celler que et donarà vendes creixents.
Cada cop es parla més de sostenibilitat en el món del vi, quin paper creu que jugarà aquesta en el futur?
Hem de viure amb més harmonia amb el nostre planeta i això passa per tots els petits actes de cada dia (bombetes de baix consum, us raonable de l’aigua a casa...) Evidentment a la viticultura i a les pràctiques de celler, cal ser cada dia més respectuosos i tenir un pla concret.
A Edetària estem canviant i fent propostes noves en aquesta direcció. Tenim l’obligació de deixar un món millor als nostres fills, però cal ser coherent. No val a dir que emprem una pràctica sostenible tal i després portar un cotxe que contamina o amb excés de cavalls que no són necessaris.
 
|