Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Ull de llebre
Xarel•lo
Sumoll
Trepat
Samsó
Picapoll
Parellada
Monastrell
Moscatell
Macabeu
Garnatxa blanca
Garnatxa negra
Malvasia
 
 

Moscatell

El Moscatell o Moscat, com es coneix a la Catalunya del Nord, és una varietat de raïm blanc, encara que també n’existeix una varietat negra més escassa. Els gotims del Moscatell són menuts. El seu gra és gros i ovoide, de color blanc o morat. Es caracteritza per un perfum intens, fortament aromàtic, i pel seu dolçor.


Es tracta d’una varietat molt antiga, emprada per grecs i romans. El seu origen se situa a Alexandria. Van ser els musulmans qui la van introduir a la península Ibèrica. El Moscatell necessita sol, terra humida i la influència del mar, sent llurs principals zones productores litorals com la Marina, la Foia de Bunyol, el Camp de Tarragona i el Rosselló. Es cultiva, així mateix, arreu d’Europa, al nord d’Àfrica, a Califòrnia, Austràlia i Sud-àfrica.

 

D’aquesta varietat se’n fan vins dolços o misteles. El vi de Moscatell és un vi dolç, obtingut amb aturada fermentativa per addició d’un altre vi, o bé amb una fermentació alentida i parcialment en ampolla. Tenen una graduació alta i, tan el seu gust como la seva olor recorden el mesc, d’on prové, de fet, el seu nom.

Comparteix-ho a:
Moscatell


  Tasta el vi o cava...

Guilera AGOSARAT


vinum.cat

  Visita el celler...

BODEGA MIQUEL JANÉ


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Notícies de cellers

Altavins rep un nou reconeixement

  
vinum.cat  Wine in Moderation