Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   



Ull de llebre
Xarel•lo
Sumoll
Trepat
Samsó
Picapoll
Parellada
Monastrell
Moscatell
Macabeu
Garnatxa blanca
Garnatxa negra
Malvasia
 
 

Trepat

Autòctona de la Conca de Barberà, on ocupa una superfície molt reduïda, el Trepat o Trepadell és una varietat vigorosa de raïm negre. De raïms grans i atapeïts, la seva baia és esfèrica, de mida mitjana i d’un color blau-negrós.


El Trepat és sensible a les gelades de primavera i a la Excoriosi. Té una brotada primerenca i una maduració tardana. La verema sol ser a finals de setembre, principis d’octubre.

 

Es caracteritza per donar vins de bona acidesa i graduació alcohòlica baixa (10-11% vol). Els vins obtinguts són vins frescos, lleugers i afruitats amb poca aroma, molt personals. S’empra majoritàriament per l'elaboració de vi rosat natural. També és una de les varietats autoritzades per l'elaboració del cava rosat.

 

El Trepat està present en les Denominacions d’Origen de Costers del Segre i Conca de Barberà.

Comparteix-ho a:
Trepat


  Tasta el vi o cava...

Guilera MAGNUM 2006


vinum.cat

  Visita el celler...

BODEGA MIQUEL JANÉ


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Notícies de cellers

Altavins rep un nou reconeixement

 



 
vinum.cat  Wine in Moderation