Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   



Ull de llebre
Xarel•lo
Sumoll
Trepat
Samsó
Picapoll
Parellada
Monastrell
Moscatell
Macabeu
Garnatxa blanca
Garnatxa negra
Malvasia
 
 

Xarel•lo

El Xarel•lo és una varietat amb vida pròpia del Penedès i del Camp de Tarragona, emprada per a l'elaboració del cava, juntament amb les varietats de Macabeu i Parellada. Es tracta d’una varietat de cep blanca, equilibrada, sedosa i saborosa.


El raïm és menut i compacte, de gra mitjà, esfèric i dolç. Els gotims, de color groc ambarí, són de mida mitjana amb forma esfèrica. És caracteritza pel seu aroma fresc i afruitat, recordant a la poma i a la llimona.


El Xarel•lo produeix vins equilibrats, sedosos i d'elevada acidesa, amb aromes fresques i afruitades. Degut a la seva frescor i finor aromàtica, és la base de la majoria de cupatges de cava, aportant-hi cos, acidesa i estructura.


El nom de xarel•lo prové de l'italià chiarello, que vol dir “claret”. A Alella és anomenat pansa blanca; cartoixà, al Priorat. A Mallorca, palop, planta valenciana i planta bona.

 

Trobem el Xarel•lo a les DO Alella, DO Binissalem, DO Costers del Segre, DO Penedès i DO Tarragona, on és una de les varietats principals de vi blanc. És present a gairebé tot Catalunya i a Mallorca.

Comparteix-ho a:
Xarel•lo


  Tasta el vi o cava...

1+1=3 DÈFORA 2010 - DO PENEDÈS


vinum.cat

  Visita el celler...

U MES U FAN TRES S. L.


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Notícies de cellers

Altavins rep un nou reconeixement

 



 
vinum.cat  Wine in Moderation