Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Actualitat
Cellers
Enoturisme
Consells reguladors
 
 

"Tasta Montsant" es consolida como oferta enoturística

divendres, 20 de gener de 2012
"Tasta Montsant" es consolida como oferta enoturística

Diuen que els èxits no son fruit de la sort, sinó de la constància, el treball, i la il·lusió posades en el desenvolupament de qualsevol projecta que es vulgui dur a terme. Aquest és el cas de Tasta Montsant, una proposta ideada pel president de la DO Montsant, Jaume Domènech i el seu equip de col.loboradors.


Com a prescriptor de la DO Montsant, vaig ser invitat a formar part de l'equip Tasta Montsant des de els seus inicis, primer donant a conèixer la DO a diferents col·lectius professionals a Barcelona, durant l'any passat, i ara com un dels encarregats de dirigir i presentar alguns dels tastos que es duen a terme segons la programació establerta.

Tasta Montsant, és una de les propostes de Montsant Enoturístic, una nova iniciativa dela DO: un conjunt de propostes endegades a fi promoure la descoberta dels vins de Montsant, els seus cellers i el propi territori. Montsant Enoturístic engloba diverses accions (Montsant Tastos, Montsant Rutes...) que demostren la voluntat de projecció i externalització d'una DO que s'ha caracteritzat sempre per un tarannà modern i innovador.

Tasta Montsant, els tastos dirigits que organitza periòdicamentla DO, s’han convertit en poc més de 3 mesos en una atractiva activitat enoturística plenament consolidada. Prova d’això és que les places per assistir-hi s’exhaureixen amb una setmana d’antelació i que alguns dels aficionats i amants del vi aposten per repetir l’experiència.

D’una banda, en valoren la posada en escena, encarada a grups reduïts i en la que un prescriptor o enòleg, de la mà de 6 vins, du a terme una aproximació ala DO Montsanti als seus trets diferencials. Aquest exercici permet, a més, enriquir els seus coneixements envers el tast dels vins, ja que durant la sessió és habitual l’intercanvi d’impressions entre els assistents i el professional, que conjugant explicacions tècniques amb exemples amens és capaç de resoldre els dubtes que es plantegen.

D’altra banda, els assistents també valoren la bona relació qualitat-preu, ja que per un import de 15€, al tast d’aquests 6 vins (2 blancs, 1 rosat, 2 negres i 1 dolç o ranci) s’hi inclou l’obsequi d’una Copa Riedel Montsant.

Els Tasta Montsant no s’aturen, i ja es poden formalitzar les inscripcions per al del 28 de gener. És el segon d’aquest 2012, un any en el que aquests tastos aniran evolucionant, ja que n’està prevista l’organització de temàtics. Per exemple, pels vols de Carnaval se’n durà a terme un sota el títol “Rareses de Montsant”, en la que es donar a tastar vins singulars o amb trets diferencials que els fan únics.

El calendari d’aquest 2012 també contempla tastos de vins 100% Garnatxa i 100% Carinyena, tastos exclusius de vins blancs i rosats, o una aproximació als vins licorosos dela DO.

Els Tasta Montsant es duen a terme a l’Hostal Sport de Falset, els matins del dissabte. Les inscripcions es realitzen on line, des del web Montsant Enoturístic.

ASJ Prescriptor TarracoVinOleum

Comparteix-ho a:


  Tasta el vi o cava...

1+1=3 CAVA BRUT NATURE FERMENTAT EN BARRICA


vinum.cat

  Visita el celler...

U MES U FAN TRES S. L.


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat 
vinum.cat  Wine in Moderation