Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Alella
Catalunya
Cava
Conca de Barberà
Costers del Segre
Empordà
Montsant
Penedès
Pla de Bages
Priorat
Tarragona
Terra Alta
 
 

Montsant

 

La Denominació d'Origen

Aquesta jove denominació ja havia adquirit renom i prestigi amb anterioritat al seu reconeixement com a D.O. com la subzona del Falset de la D.O. Tarragona. Les vinyes s'estenen al llarg d'espectaculars turons, compartint vessants juntament amb ametllers, oliveres i pins. Encara que el terreny d'aquesta D.O. voreja la D.O. Priorat, els seus vins tenen una clara identitat.

La producció es divideix entre cooperatives i cellers familiars, és per això que les persones que solen elaborar els vins són joves enòlegs educats en aquesta zona.

VinyaEls vins


Els negres són vins mediterranis, balancejats, amb aromes profunds, gran cos, potser lleument menys que els del seu veí Priorat i poden arribar a ser molt vellutats després d'un curt període d'envelliment.

Fins fa poc temps, molts dels vins eren els tradicionals vins generosos, rancis oxidats, vins dolços i el seu local vin blanch.

 

Vinya montsantSituació Geogràfica

La D.O. està localitzada al sud de la província de Tarragona i compta amb 1.200 hectàrees de vinya repartides en 12 municipis que envolten la D.O. Priorat, excepte en la part est. Les vinyes s'estenen al llarg d'espectaculars vessants sortejant oliveres (que produeixen un excel·lent oli d'oliva), el bosc i els pics pelats de la muntanya.


Els sòls són de pedra calcària sobre una base de granit i de pissarra. L'altitud mitjana de les vinyes és de 360 metres tot i que l'altitud augmenta cap a la Serra de Montalt al sud-est i la Serra a Montsant al nord-oest.

 

Mas les vinyesViticultura

Hi ha tres varietats principals de raïm blanc: Macabeu, Garnatxa Blanca i Pedro Ximénez, i cinc de negre, entre les quals s'inclouen les locals Garnatxa Negra, Carinyena i Ull de Llebre, i les foranes Cabernet Sauvignon i Merlot. 

Els ceps tradicionals i els més antics estan plantats de forma lliure amb vinyes en vas, mentre que els més recents utilitzen espatlleres. En ambdós casos, segueixen un model únic de marc real amb 1,4 metres de distància entre els ceps en cada fila, i 2,8 metres entre les files. La verema comença generalment durant la primera setmana de setembre.Qualificació de les anyades

Excel·lents: 2004 | 2006 | 2007
Molt bones: 2002 | 2003 | 2005 | 2008 | 2009 | 2010

 Pàgina web: www.domontsant.com

Enoturisme: www.turismepriorat.org/es/que-hacer/ruta-de-las-bodegas

Comparteix-ho a:


  Visita el celler...

JUAN ANTONIO PÉREZ ROURA


Barcelona
vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat

  Notícies de consells reguladors

Més enllà del vi: DO Conca de Barberà

  
vinum.cat  Wine in Moderation