Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   



Ull de llebre
Xarel•lo
Sumoll
Trepat
Samsó
Picapoll
Parellada
Monastrell
Moscatell
Macabeu
Garnatxa blanca
Garnatxa negra
Malvasia
 
 

Monastrell

Aquesta varietat de raïm negre típica del Mediterrani és la segona varietat més important a Espanya després de la Garnatxa.

 

El Monastrell té un raïm menut i compacte, i un gra petit o mitjà, esfèric, de color negre intens i d’un gust fort.


El Monastrell necessita un clima càlid per madurar. En ser de brotació tardana, no solen aparèixer problemes amb les gelades de primavera. És sensible a la sequera i als àcars. Sol donar vins de graduació mitja i de baixa acidesa, però en anys molt calorosos pot donar lloc a vins amb alta graduació alcohòlica i força taní. Això pot crear problemes en l’elaboració dels vins, encara que se solucionen barrejant-lo amb altes varietats com la Garnatxa, la Grenache i la Syrah.

 

Llur vins són de color rubí intens i violeta en els vins joves, que es difuminen amb el temps i es converteixen en colors més ocres i sèpia. El Monastrell jove té aromes aspres d’herbes, fruites vermelles i gerds. Amb la criança aconseguim aromes de cuir, gingebre i carn de caça. És apte per l'envelliment i es sol utilitzar amb cupatge d'altres varietats d'evolució lenta.

 

Del Monastrell s'extreia el selecte Fondillón, vi de reis que, a causa de la seva complicadíssima elaboració – més de 20 anys de criança -, la fil•loxera i el turisme, gairebé va acabar extingint-se. Afortunadament, aquest vi generós s'ha recuperat a la província d'Alacant.

Comparteix-ho a:
Monastrell


  Tasta el vi o cava...

1+1=3 CAVA BRUT NATURE


vinum.cat

  Visita el celler...

BODEGA MIQUEL JANÉ


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Notícies de cellers

Altavins rep un nou reconeixement

 



 
vinum.cat  Wine in Moderation